villanytuzhely

 

Hívjunk szerelőt, ha meghibásodott a villanytűzhelyünk?

Igen, minden esetben!

A villanytűzhelyek házi javítása nem csupán bonyolult, hanem életveszélyes is. A szakszerűtlen javítási kísérlet további károkat és személyis sérülést, áramütést is okozhat.

Használat előtt mindig győződjünk meg arról, hogy a főzőlapok sértetlenek. Ez ugyanis nem csupán esztétikai probléma. Ha a főzőlapon repedést észlelünk, azonnal hívjunk szerelőt, aki szakszerűen kicseréli a sérült alkatrészt. Ez azért fontos, mert a használat során a repedésbe szivárgó olaj könnyedén tüzet okozhat, míg ha víz éri, az a felmelegedés miatt szétrobbanthatja a főzőlapot. Mindemellett a sérült főzőlap áramütést is okozhat.

A sütőnél is felléphetnek problémák. Például a húsok, sütemények nem sülnek meg kellően, egyenletesen. Az is a villanytűzhely meghibásodását feltételezi, nem megfelelően süt vagy ha a benne lévő étel nagyon hosszú idő alatt sül meg.

A hőfokszabályozók és fűtőbetétek gyakran meghibásodnak, ezért, ha a fenti problémák valamelyikét észleli, forduljon hozzám bizalommal!

 

A villanytűzhely gyakori hibái

Háztartásunk egyik alapvető felszerelése a tűzhely, amely segítségével ízletes fogásokat varázsolhatunk az asztalra és ezzel igazi örömet szerezhetünk szeretteinknek, azonban mint minden berendezés, a villanytűzhely is a rendszeres használatnak köszönhetően meghibásodhat. Sajnos ebben az esetben vesszük csak észre, mennyire kényelmes lehetőség, amelyre fontos, hogy időt szánjunk és rendszeresen karbantartsuk.

Az idők során elhasználódott villanytűzhelyek esetében néhány tipikus hibajelenség előfordulhat, melyekkel minden esetben forduljunk szakemberhez:

 • A gombok elkopása, valamint nem működnek megfelelően
 • Részleges vagy teljes üzemelési hiba, például a fűtőbetét szakadása, nem megfelelő hálózati ellátás
 • A sütőtér túlfűtése, például hőfokszabályzó meghibásodása
 • A sütő funkcióinak meghibásodása, például a légkeveréses funkció esetén nem fűt a berendezés
 • Egyéb hibák, például fúvókák, fűtőbetétek, szigetelés hibái

Amennyiben észleli, hogy villanytűzhelye rendellenesen, vagy egyáltalán nem üzemel, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és tapasztalt szakembereink mindenben készséggel állnak rendelkezésére!

 

A villanytűzhely otthoni tisztítása

Villanytűzhelyünk általában a konyha központja, az egyik legfontosabb háztartási eszközünk. Ezért is fontos, hogy szép tiszta legyen, és természetesen a higiéniai szempont sem utolsó. Tisztítása a legtöbb háztartásban problémás feladat, pedig van néhány minden lakásban megtalálható eszköz, amivel könnyen és gyorsan újjá varázsolhatjuk tűzhelyünket. Lássuk ezeket!

 • Ecet:
  Ha a zsírfoltokra 20 százalékos ecetet öntünk, majd hagyjuk állni negyed órát, akkor a foltok könnyedén letörölhetők lesznek. Makacsabb szennyeződésekhez és nem karcolódó tűzhelyhez keverjünk sót az ecethez!
 • Szódabikarbóna:
  Készítsünk belőle vízzel sűrű masszát, ebben a formában kiváló súrolószer lesz belőle! Picit hagyjuk állni és körkörös mozdulatokkal tisztára törölhetjük a felületet! Nagy előnye még, hogy nem karcol!
 • Kávézacc:
  Szórjuk rá a foltra és kicsit hagyjuk rajta állni! Fel fogja szívni magába a zsírt, így könnyen el tudjuk távolítani a foltokat.

Ezzel a cikkel a tűzhely szebbé tételében próbáltunk segíteni, azonban ha hibát észlel, annak javítását bízza szakemberre! Meghibásodott villanytűzhely esetén keressen fel bátran a javítással kapcsolatban, hiszen ha házi gépek szervizeléséről van szó, mi vagyunk a legjobbak!

energoszerviz.eu

 

 

 

 

Share Button
Facebook
Google+