bojler

 

Villanybojler javítás

A történelem során megnövekedett igényeknek köszönhetően alapvetően átalakultak a tisztálkodási szokások, melynek következtében nagy mennyiségű meleg és tiszta vízre van szükség. A folyamatos technikai fejlődés lehetővé tette a kényelmes és praktikus vízmelegítési lehetőségeket és ezzel teljesen hétköznapi igénnyé vált otthonunkban a meleg víz különféle felhasználási formákban.

A villanybojlerek jelentősen megkönnyítik és komfortossá teszik mindennapjainkat, fürdési és tisztálkodási szokásainkat, valamint otthonunk higiéniás igényeinek kielégítését, azonban mint a legtöbb szerkezet, ez is meghibásodhat. Minden hibajelenség más és más, ezért érdemes egy hozzáértő szakember véleményét kérni, mielőtt a csere mellett döntenénk, hiszen elképzelhető, hogy egy könnyen javítható hibáról van szó, vagy csupán egy alkatrész cseréje esedékes.

Amennyiben profi szakemberre van szüksége villanybojler javításhoz, keresse cégünket bizalommal az elérhetőségeken és minden problémára megtaláljuk a megoldást, hogy Ön újra kényelmesen élvezhesse otthona kényelmét és a modern technika adta lehetőségeket!

 

A villanybojlerek gyakori hibái

A villanybojlerek számtalan háztartásban megtalálható, régóta bevált módon alkalmazott berendezések, melyek a használati meleg víz előállításáért felelnek, azonban mint minden más eszköz, ezek is elromolhatnak.

A rendszeres használatnak és az idő múlásának köszönhetően természetesen előfordulhatnak kisebb-nagyobb hibajelenségek, melyek javíthatóak, azonban a szükséges karbantartásnak köszönhetően akár 20-25 év is lehet az élettartama ezeknek a készülékeknek.

A villanybojler gyakori hibái:

  • A merülőcső korrodálódása és repedése: A meleg víz oldali merülőcső cseréje szükséges
  • A nyomáscsökkentő elhasználódása, elöregedése: A nyomáscsökkentő cseréje szükséges
  • A biztonsági szelep meghibásodása: A szelep cseréje szükséges
  • Vízkőképződés a fűtőszálon: A fűtőszál cseréje szükséges
  • A vízkőképződés következtében az alaplap és a fűtőszál tömítése tönkremegy: A tömítés cseréje szükséges
  • A fix és flexibilis bekötőcsövek hibája: A csövek cseréje szükséges
  • A belső zománcréteg védelméért felelős anód cseréje

A gyakori hibákon kívül számtalan egyedi eset előfordulhat, azonban minden esetben érdemes időben szakember segítségét kérni a villanybojler javításával kapcsolatban, melynek köszönhetően elkerülhetőek a komolyabb, és anyagi megterheléssel járó javítások.

Profi és megbízható szolgáltatásokért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

Amit a villanybojlerről tudni érdemes

10769686 - the young woman is upset by that the gas water heater has brokenMár az 1800-as évek elején gondolkodtak az elektromos árammal való vízmelegítés megoldásáról, de a tervek csak 1896-ra valósultak meg, ekkor gyártották le az első példányokat Németországban. Hazánkban csak jóval később, 1966-ban kezdték el tömeggyártani a berendezéseket, aminek köszönhetően rohamosan nőtt a népszerűsége Magyarországon.

Ma is, a legtöbb családi házban, nyaralóban villanybojlert használnak a vízmelegítésre. Előnyei között megemlíthetjük az elhelyezését: mivel a csapok közvetlen közelében szerelik fel a bojlereket, a csővezetékekben minimálisra csökkenthető a hő- és energiaveszteség. Ezt a megtakarítást tovább növelhetjük azzal, hogy külső hatásoktól védett, állandó hőmérsékletű, beltéri közegben üzemelnek, így a készülék is hosszabb élettartamú lesz, ám a háztartási gép szerviz gyakran már nem kerülhető el.

Ne hagyja, hogy háztartásának ezt a hűséges segítőtársát idejekorán eleméssze a korrózió, vagy a vízkőképződés! Válassza háztartási gép szervizünk szakszerű segítségét akkor is, ha villanybojler javításáról van szó!

 

Share Button
Facebook
Google+