mikro

 

Elromlott a mikrohullámú sütője?

Ne habozzon, keresse az Energo Szervizt!

Napjaink felgyorsult életritmusához szorosan hozzátartozik a mikrohullámú sütő használata. Mindenki siet, gyorsan kell melegíteni az ételt vagy a kávét, teát. Ehhez a legjobb megoldást a mikrohullámú sütő kínálja, hiszen a gáz- vagy villanytűzhelyekkel, sokkal tovább tartana a melegítés.

Azonban ha elromlik, akkor vagy hosszú időt kell töltenünk a melegítéssel, vagy hidegen esszük az ételt, ami valljuk be, nagyban rontja az élvezeti értékét, vagy pedig megjavíttatjuk a mikrohullámú sütőt. Ha engem választ, biztos kezekben tudhatja mikrohullámú sütőjét. Gyorsan és hatékonyan látom el a javítási feladatokat, a probléma súlyosságától függően.

A mikrohullámú sütő javítása különösen fontos, ha az egy nagyobb közönség által látogatott helyen van. Akár a munkahelyen romlik el, akár otthonában, minden esetben szakszerű segítséget kell kérni.

Ha mikrohullámú sütője javításra szorul, bátran forduljon hozzám! További információkért keressen elérhetőségeim valamelyikén!

 

Házi praktika a mikrohullámú sütő tisztításához

A háztartási gépek szervizelésére manapság egyre nagyobb igény van, hiszen elektromos cikkeink száma folyamatosan nő. A háztartási gépek meghibásodásainak számtalan oka lehet, sok probléma a nem megfelelő karbantartásból adódik. Az Energo Szerviz bármilyen meghibásodásnál segít Önnek a probléma orvosolásában.

Előzze meg a háztartási gépek szervizelését hatékony tisztítással!

Az egyik legjobban igénybe vett háztartási gép, a mikrohullámú sütő tisztításával megelőzhetőek a meghibásodások egy részei. A jól bevált házi praktikák segítségével könnyedén és költséghatékonyan tisztíthatja a készüléket. Nincs szükség a drága tisztítószerekre, ezzel a módszerrel a készülék felületét is megóvja. A zsíros szennyeződéseket a legkönnyebben citrom segítségével távolíthatja el. A citrom nem csak tisztít, hanem fertőtlenít is. A mikrohullámú sütőbe edényt helyezünk, amiben vizet melegítünk fel, belehelyezve egy fél citromot. Átlagosan 5-6 percig melegítsük a citromos vizet, majd egy könnyed mozdulattal azonnal el is távolíthatja a makacs szennyeződéseket a háztartási gép faláról. Az eredmény ragyogó tisztaság a mikróban, és friss illat az egész konyhában.

Amennyiben komoly meghibásodást észlel mikrohullámú sütőjével kapcsolatban, bátran keressen fel minket és vegye igénybe háztartási gép szervizünk szolgáltatásait!

energoszerviz.hu

 

 

 

 

 

Mire figyeljen a mikrohullámú sütő használata során?

A mikrohullámú sütő ma már szinte minden háztartás része, gyakran használt háztartási eszköze. Így meghibásodása az egész családot érinti, érdemes tehát mielőbb szerelőt hívni a probléma elhárítására. A mikrohullámú sütő gyakran a mi gondatlanságunk miatt hibásodik meg, így fontos, hogy néhány dologra odafigyeljünk a működtetés során.

A mikrohullámú sütő gyakran azért romlik el, mert nem megfelelő anyagot tettünk bele. A mikro rádióhullámai miatt minden tárolónak átlátszónak kell lennie, különben égési sérülések keletkeznek a mikro belsejében, amely rontja hatékonyságát, vagy teljesen tönkre is teszi a készüléket. Nem szabad kinyitni az ajtót melegítés közben, mert hibák keletkezhetnek a feszültségben, így fontos, hogy várjuk meg, amíg a beállított idő lejár, vagy állítsuk le a számlálót.

Ha Ön is furcsa hangokat, szagokat észlel mikrohullámú sütője működése során, esetleg valamelyik része meghibásodott háztartási gépének, forduljon hozzám a gép szereléséért, szakszerű szervizéért!

 

Mikrohullámú sütők meghibásodásának gyakori okai

Mikrohullámú sütő gyakorlatilag manapság már minden háztartásban megtalálható. Ha hibát észlelünk a működésében, megnehezíti hétköznapjainkat, hiszen hozzászoktunk a gyors melegítéshez és egyszerű kezeléshez.

A mikrohullámú sütő leggyakoribb hibája az ember figyelmetlenségéből adódik. Nem lehet fém dolgokat berakni a berendezésbe, így nagyon kell figyelni, nehogy benne maradjon a tányérban az evőeszköz, esetleg olyan edényt rakjunk be, aminek fém a széle. Ilyenkor a mikró szikrázni kezd, égési sérülések keletkeznek a belsejében, ami természetesen meghibásodáshoz vezethet.

A meghibásodások okai lehetnek digitális mikrók esetében a gombok, illetve a kijelző, melynek esetében jobb, ha nem használjuk a berendezést, mielőtt nagyobb kárt okozunk.

Az mikrohullámú sütő ajtaja is könnyen elromolhat, ami persze nem végzetes hiba, de érdemes időben szakemberhez fordulni a háztartási gép javításáért.

Ha hibát észlel mikrohullámú sütőjével kapcsolatban, keressen fel minket, háztartási gépek szervizelésében élen járunk!

mikrohullámú sütő

 

 

 

 

 

Mit ne tegyünk a mikrohullámú sütőbe?

Vannak dolgok, amik első látásra magától értetődőnek tűnnek, de később kiderül, hogy valójában nem is olyan egyértelműek. Pontosan ez a helyzet például a mikrohullámú sütő használatával is. Ez a háztartási gép értelemszerűen az ételek, italok melegítését szolgálja, de sokszor nem egyértelmű, hogy milyen anyagot tehetünk ki a mikrohullámok sugárzásának.

Egy átgondolatlan döntéssel nem csak háztartási gép szerviz után kell néznünk, de komoly baleseteket is okozhatunk!

A tiltólistán ott szerepel az alufólia, de fájós fül melegítésére szolgáló sót is inkább a sütőbe tegyünk, mert mindkettő lángra kap a mikrohullámú sütőben. Ugyanez igaz a műanyagra és a papírra is. Műanyagzacskót, papírzacskót vagy műanyagdobozt se melegítsünk mikróban, mert könnyen tűz lehet a vége. A tojás és egyes zöldségek, gyümölcsök felrobbanhatnak, csúnya foltokat hagyva a belső falakon.

Amennyiben mégis valami oda nem illő dolog került a mikróba, illetve más meghibásodást észlel, keresse fel bátran háztartási gép szervizünket, hogy minél előbb megjavíthassuk mikróját!

energoszerviz.eu

 

 

 

 

 

 

 

Share Button
Facebook
Google+