porszivo

 

Nem indul a porszívója? Lássuk, hol lehet a hiba!

Az emberek életük során számos porszívót elnyűnek. Gyakran megesik ugyanis, hogy valami miatt a nagy gonddal kiválasztott, méregdrága háztartási gépünk látszólag mindenféle ok nélkül felmondja a szolgálatot. Az érintettek legnagyobb százaléka ebben az esetben a műszaki áruház felé veszi az irányt, mit sem törődve azzal, hogy vajon mi lehet a probléma forrása. Az igazság azonban az, hogy sokszor elég egy aprócska mozzanat és a porszívó újra működőképes.

Mik lehetnek a porszívó meghibásodásának leggyakoribb okai?

Amennyiben porszívónk szívóereje jelentősen lecsökken, úgy érdemes valamiféle hibára gyanakodni. Szerencsés esetben csupán a porzsákot kell kicserélni, vagy kiüríteni. Rosszabb esetben valódi károsodásról van szó, mely a gégecsőben, a kerekeken, gombokon, teleszkópon és fogantyún is jelentkezhet.

Meghibásodott porszívója, de nem szeretne újat vásárolni? Akkor a lehető legjobb helyen jár, hiszen az Energo Szerviz segít Önnek! Forduljon hozzánk bizalommal!

 

A porszívó karbantartása

Otthonunk tisztántartása természetes esztétikai és higiéniai igényünk, melyben igen nagy segítségünkre vannak a különböző elektromos takarítógépek, porszívók, amelyek hosszú évekig segítenek minket a mindennapok során, amennyiben rendszeresen gondoskodunk a megfelelő karbantartásról.

  • Rendszeresen ellenőrizzük a porzsák telítettségét és szükség esetén ürítsük, vagy cseréljük ki.
  • Tisztítsuk meg a motorvédő és a levegőztető nyílást és a szűrőt, szükség esetén folyóvíz alatt is lemoshatjuk az alkatrészeket, melyek esetében várjuk meg a száradást visszahelyezés előtt.
  • A porszívó külső burkolatát a megfelelő tisztítószerrel tisztítsuk meg, de ne használjunk agresszív anyagokat.
  • Ellenőrizzük, hogy jól szereltük vissza az alkatrészeket, majd kapcsoljuk be és ellenőrizzük a zavartalan működést.
  • Speciális gépek esetében kérjük szakember tanácsát tisztítással és karbantartással kapcsolatban.

Amennyiben rendszeresen elvégezzük a műveleteket, porszívónk sokáig lesz segítségünkre otthonunk tisztántartásában. Meghibásodás esetén, illetve egyéb információkért és szakmai segítségért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és készséggel állunk rendelkezésére!

Ne hagyja, hogy legyőzzék a porcicák!

háztartási gépek szervizeAmikor elromlik a porszívónk, sokszor nem vesszük a fáradságot arra, hogy rögtön szervizbe vigyük, hiszen a többi, sürgősebb munkahelyi teendők és a családi elfoglaltságok prioritást élveznek, na és persze közrejátszik az is, hogy mielőtt elvinnénk szerelőhöz, megpróbálunk megbizonyosodni arról, hogy nem menthetjük-e meg a helyzetet!

Ezekre kell figyelnünk leginkább:

  •  Amennyiben porszívónk teljes mértékben működésképtelen, érdemes megnéznünk, hogy megfelelő-e a fali csatlakozó, ugyanis a lakószobákba sok helyen olyan csatlakozókat terveztek, melyek csak alacsony áramfelvételű készülékeket üzemeltetnek.
  •  Ami még fontos lehet, mielőtt szóba jön a háztartási gépek szervize: mindenképpen ellenőrizzük le, hogy a hálózati kábelünk nem sérült-e meg, hiszen porszívózás közben a vezeték a földön van, így nagyobb eséllyel keletkezhet rajta sérülés.

Amennyiben mindezeket leellenőrizte, minden bizonnyal a készülékével van hiba, ilyenkor pedig vegyük egyből a háztartási gépek szervize felé az irányt!

 

Néhány tipp, hogy porszívója hosszú életű legyen

Néhány egyszerű dolog betartásával jelentősen növelhetjük porszívónk élettartamát, illetve elkerülhetjük a meghibásodást. Nézzük, mikre érdemes figyelni!

Mindenekelőtt figyeljünk oda a tárolásra. Olyan helyet keressünk a porszívónak, ahol nem tud sérülni, és ha szétszerelve tároljuk, akkor sem tud belemenni a por. Takarítás után, amennyire lehet, érdemes szétszedni és kitisztítani. Figyeljünk rá, hogy a csövekben ne ragadjon bent szennyeződés, ha kell, cseréljük ki a porzsákot, a vászonzsákot ürítsük ki. Időközönként tisztítsuk ki a porszűrőt is – kimosni nem érdemes, mert már nem lesz ugyanolyan hatásfokú! Ha már teljesen eltömődött, cseréljük újra. A porszívó összeszerelése után érdemes a külsejét is letörölgetni egy puha ronggyal.

Ennek a néhány tanácsnak a betartásával csökkentheti porszívója meghibásodásának esélyeit, azonban ha mégis problémát észlel, hívjon minket! Háztartási gép szervizünk nagy tapasztalattal rendelkezik porszívók javításában is.

porszívózás

Share Button
Facebook
Google+