mosogep

Megbízható mosógép szerelőt keres?

Ha elege van a folytonos meghibásodásokból, válassza az Energo Szervizt!

A mosógépek is, mint a többi háztartási gép, előbb-utóbb meghibásodnak. Ennek számos oka lehet. Vannak olyanok, melyeket magunk is meg tudunk oldani egyszerűen, de a legtöbb esetben szakszerű segítséget kell igénybe vennünk. Célom, hogy az Ön mosógépe minél tovább működjön akadálytalanul, így megkímélve Önt a bosszúságoktól és felesleges kiadásoktól.

Ha a mosógép a megszokottól eltérő hangokat ad ki, ellenőrizzük nem került-e idegen tárgy, például gomb, pénz vagy hajcsat a mosógép dobjába. Ha erről van szó, ezt könnyedén kiemelhetjük a dob forgatásával és egy csipesz vagy a kezünk segítségével.

Ha nem ez a probléma forrása, akkor jogosan gyanakodhatunk a csapágy vizesedésére vagy az ékszíj elöregedésére. Ha a dob nem forog megfelelően a gépben, azt valószínűleg ékszíjszakadásnak köszönhetjük, ami cserére szorul. A motor meghibásodása is gyakori jelenség, ami szintén szakember segítségét igényli.

Ha olyan szakembert keres, aki pontos és megbízható munkát végez, keressen bizalommal!

 

Gyakori mosógép hibák

A mai modern gépeink elsődleges feladata, hogy megkönnyítsék, kényelmesebbé tegyék a házimunkát, mellyel időt és jelentős anyagiakat is spórolhatunk. Ezek közül az egyik leghasznosabb szerkezetünk a mosógép, amely sajnos, mint minden más, meghibásodhat.

Gyakori mosógép hibák:

 • Szagos, büdös mosógép: Leggyakrabban a lerakódott mosószer és szennyeződések következtében alakul ki, amely esetében egy higiéniai fertőtlenítő mosás biztos megoldást jelenthet.
 • Zajos mosógép: Leggyakrabban idegen tárgyak okozzák a rendellenes hangokat, azonban előfordulhat, hogy a gép nem megfelelően lett beüzemelve, esetleg a dob vagy az ékszíj felújításra szorul.
 • A dob nem forog: Elsősorban motorhibára utal, esetleg ékszíj szakadás vagy egyéb hiba okozhatja.
 • Elszíneződött, fekete a gumi: Penészes a mosógép, amely esetében fertőtlenítésre van szükség.
 • Egyéb gyakori hibák: Programhiba, kapcsológombok hibái, vízfelvételi hiba, stb.

Amennyiben bármilyen rendellenes működést, valamint működés képtelenséget észlel mosógépénél, keressen fel bizalommal elérhetőségeinken és minden mosógépjavítással kapcsolatos problémában állunk rendelkezésére!

 

Hasznos tippek a hosszú életű mosógépért

energoszerviz.euMunkánk során egyre többször halljuk, hogy a régi mosógépek tovább működtek, nem kellett őket olyan hamar lecserélni. Az alábbiakban néhány trükköt mutatunk be, melyek segítséget nyújthatnak a mosógép élettartamának meghosszabbításában.

 • Megfelelő mosópor adagolás: Ha túl sok mosóport adagolunk, a felesleges szemcsék összetapadva az adagoló falára ragadnak és dugulást okoznak. A mosóporhoz egy kevés szódabikarbónát adagolva fehérebb ruhákat kapunk és lágyabb lesz a víz is. Érdemes ettől függetlenül néhány hetente megtisztítani az adagolót.
 • Tisztítsuk a szűrőket: Néhány havonta érdemes a szűrőket megszabadítani a rájuk rakódott szennyeződésektől. A használati utasításban szerepel, hogy hogyan szerelhetjük ki a gépből.
 • Vízkőtelenítés: Háromhavonta két deciliter húsz százalékos ecettel az adagolóban elindítva a mosógépet magas hőfokú programon, megóvhatjuk gépünket a vízkő káros hatásaitól.
 • Vigyázzunk a dobra: Ne mossunk egyszerre túl sok ruhát, a kemény részekkel, merevítőkkel rendelkező ruhákhoz használjunk mosózsákot!

Ez a néhány tipp segít megőrizni mosógépünk állapotát, de ha mégis problémát észlel, keresse háztartási gép szervizünket bizalommal!

 

Mikor hívjunk szerelőt?

Mosógép szerelőA mosógép a legtöbb háztartás lelke, főleg, ha nagyobb családokról van szó. Nem csoda hát, hogy egy esetleges hiba felboríthatja a megszokott rendet, nem is beszélve a sokszor igen magas árú háztartási gép szervizről.

De biztosan szerelőre van szüksége? Íme, egy kis segítség annak megállapításához, valóban szerelőt kell-e hívni vagy elég egy kis házi karbantartás is.

Centrifugáláskor előfordulhat, hogy a víz nem távozik a mosógépből és ugyanígy mosás során is kimaradhat a víz beáramlásának folyamata. Ellenőrizze, hogy a bevezető, illetve kivezető csövek nem csavarodtak-e meg, esetleg nem sérültek-e, vagy mozdultak el.

Nem indul a mosás? Lehet, hogy pusztán nincs bezárva rendesen a mosógép ajtaja, ilyenkor biztonsági kapcsoló akadályozza meg, hogy nyitott ajtóval induljon a mosás.

Megeshet, hogy a mosógép hangosan rezeg és vibrál a mosási program közben, ennek oka nem feltétlenül a meghibásodás, az is lehet, hogy nincs benne elég mosnivaló, így a ruhák nem oszlanak el egyenletesen és ez okozza a rezgést.

Ha folyik a mosógépből a víz, nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, előfordulhat, hogy a csövek vagy a szűrő mozdult el. Ellenőrizzük ezt is.

Amennyiben valamelyik jelenség továbbra is fennáll, keressen minket és bízza ránk a háztartási gépe javítását!

 

Mielőtt kétségbe esne – megoldható mosógépproblémák

háztartási gép szervizAmikor valami nem úgy működik, ahogy megszoktuk, akkor sokan hajlamosak azonnal a legrosszabbra gondolni – esetünkben például arra, hogy elromlott a mosógép, és máris hívni kell a háztartási gépek szervizét. Pedig koránt sem biztos, hogy mindig szakember segítségére van szükség. Nézzünk néhány egyszerű hibát!

 • Nem kap áramot a mosógép – biztos, hogy a készülékben van a hiba? Mielőtt szerelőt hívunk, érdemes kipróbálni, hogy van-e egyáltalán a konnektorban áram, vagy az hibásodott meg.
 • Nem tölt be vizet a mosógép – érdemes ellenőrizni, hogy van-e egyáltalán vízellátás a lakásban.
 • Nem elég tiszták a ruhák – ha új mosószert próbált ki, akkor ellenőrizni kell, hogy jól adagolta-e, hiszen a különböző termékek hatásfoka eltérhet. A másik lehetőség az, hogy egyszerűen csak túl sok ruhát tett a gépbe.

Persze ha ezek az egyszerű ellenőrzések nem segítenek, akkor még mindig lehetősége van arra, hogy a háztartási gépek szervizéhez forduljon. Ne feledje, ha megbízható szakemberekre van szüksége, akkor háztartási gép szervizünk a legjobb választás! Keressen minket bátran!

Share Button
Facebook
Google+