huto

 

A hűtőszekrények leggyakoribb meghibásodásai

A hűtőszekrények sajnos hajlamosak a meghibásodásra, azonban nem mindig szükséges azonnal a szerelőt hívni. Természetesen számos olyan probléma van, amit csak kellő szaktudással és hozzáértéssel lehet orvosolni, de most néhány olyan gyakori hibát mutatunk be Önnek, amely nem minden esetben igényli szakember beavatkozását.

Ha nem hűt jól a hűtőnk, először ellenőrizzük a csatlakozásokat, van-e áram a konnektorban, valamint azt, hogy van-e legalább 5 cm a hűtő háta és a fal között. Akkor is fennállhat a probléma, ha hőforrás közelében van vagy tartós napsütés éri a gépet. Tisztítsuk meg a hűtő hátsó hőcserélőjét is, ha koszos. Előfordulhat, hogy túl hosszú ideig volt nyitva az ajtó, ez jegesedést is okozhat. Természetesen az elöregedett hűtők sem hűtenek megfelelően.

Ha szivárog a víz, akkor vagy a csatlakozó rossz vagy hosszú ideje nem olvasztottuk le a készüléket és az nem képes elnyelni a nagy mennyiségű vizet.

Ha hűtőnk nem megszokott zajokat hallat, az legtöbbször az egyenetlen felület miatt van, vagy valami a hűtő háta mögött zavarja a működést.

Ha mindent megtett, de a probléma nem szűnt meg, bátran keressen fel!

 

Ha sürgős segítségre van szüksége

A nyár nem csak a fagylaltok időszaka, hanem a gyümölcsöké is, ilyenkor érnek a legfinomabb gyümölcsök az évben. Az emberek szeretik, és örömmel is eszik ezeket a gyümölcsöket, de amikor szezonjuk van, általában hamar rájuk unnak, viszont a tavaszi napsütést látva szívesen ennének újra belőlük.

Ilyenkor érdemes elgondolkozni a hűtőládák és fagyasztó szekrények nyújtotta lehetőségekről: ha pedig nagy űrtartalommal rendelkezik a háztartási gépünk, a téli hónapokban is bármikor vehetünk ki belőle valamilyen finomságot, és felidézhetjük a nyár ízeit.

Azonban sajnos bármelyik háztartási gép meghibásodhat; ilyenkor természetesen sürgős a cselekvés, hiszen a fagyasztóban lévő ételek kiengedhetnek és megromolhatnak, továbbá egy meghibásodott alkatrész kárt is okozhat az áramkörben, tovább súlyosbítva ezzel a problémát.

Amennyiben fagyasztó szekrénye, vagy bármely háztartási gépe szervizelésre szorul, bátran keressen fel minket elérhetőségeink valamelyikén, mi orvosoljuk a problémát!

 

Hűtőgépe jobb lesz, mint újkorában!

energoszerviz.euA hűtőgép minden háztartásban központi szerepet kap. Valljuk be, hűtőgép nélkül nagy bajban lennénk, különösen nyáron, amikor gyorsan romlanak az ételek. Épp ezért egy esetleges meghibásodás sokakban pánikot kelt. Ha bekövetkezik a baj, akkor sem kell kétségbeesni, a hűtőgépszerelést bízza ránk, és folytathatja megszokott hétköznapjait!

Háztartási gép szerelőink között rutinos, ügyes kezű mestereket talál, akik rövid időn belül újra működőképessé varázsolják hűtőgépét. Azonban Ön is tehet azért, hogy a meghibásodásra minél hamarabb fény derüljön.

Amíg a szerelőre vár, készítse elő háztartási gépét és annak környékét a javításra. Így magának pénzt spórol, a szerelőnknek pedig időt:

  • Ha a háztartási gépe nem funkcionál rendesen, a legtöbb modell garantáltan képes 0 fok alatt tartani a hőmérsékletet még legalább 24 óráig. Azonban ne nyitogassa feleslegesen a hűtőgép ajtaját, mert ezzel hő szökik ki a hűtő teréből.
  • Távolítsa el a hűtőmágneseket vagy a gép tetején lévő tárgyakat, ezen kívül tegye szabaddá a hűtőgép környékét is.

Ha ezekkel megvan, a többi már a mi dolgunk! Forduljon bizalommal háztartási gép szervizünkhöz, és rövid időn belül újra visszazökkenhet a megszokott, kényelmes mindennapokba!

 

Hogyan őrizzük meg hűtőnk tökéletes állapotát?

Housewife showing broken refrigeratorFogyasztói társadalmunk arra ösztönöz minket, hogy rengeteg élelmiszert felhalmozzunk, melyek előbb, vagy utóbb elfogyasztásra is kerülnek. A hűtőszekrény alkatrészei a komoly igénybevételnek köszönhetően könnyen meghibásodhatnak, azonban egy kis odafigyeléssel csökkenthetjük ennek esélyét.

Az alábbi praktikák segítenek abban, hogy hűtője hosszú éveken át jól funkcionáljon:

  • Próbáljon arra törekedni, hogy egyenes felületre állítsa.
  • Ne tegye a hűtőt radiátor, padlófűtés vagy tűzhely mellé.
  • A hűtő hátoldala 5 cm-re legyen a faltól, a szellőzés miatt.
  • Ne nyissa ki gyakran a hűtője ajtaját, és ne hagyja nyitva hosszú ideig.
  • Tisztítsa rendszeresen a hűtő belső részét és időnként olvassza is le.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadja, garantáltan tovább fog hiba nélkül működni hűtője!

Sajnos mégis előfordul, hogy mindezek ellenére az évek során komolyabb hiba lép fel, akkor mindenképp keresse fel háztartási gép szervizemet! Készséggel állok rendelkezésére, hogy Ön mielőbb újra használatba vehesse hűtőszekrényét!

 

Érdekesség: Ön jó helyen tartja a hűtőjét?

energoszervizVannak olyan hűtők, melyeknek fagyasztói néha önmaguktól leengednek. Ezek a hűtők automata leolvasztásúak, a leolvadás pedig olyan helyiségekben történik, melyek hidegek és nincsenek felfűtve – ám pánikra semmi ok, általában nem a készülékkel van a baj, hanem a hideggel.

A leolvadás hátterében az úgynevezett „automata hőfokszabályzó” áll. Ezek a szabályzók, amíg nem éri el a fagyasztó hőmérséklete a 1,5-3 fokot, nem indulnak be. Annak a dérnek, és jégnek, mely ebben a hűtési szakaszban alakult ki, muszáj leolvadni és lefolyni a hőcserélőről.

A 0 és 10 fok közötti hőmérsékletben nagyon sok időt vesz igénybe a felmelegedés, így az automata hőfokszabályozós hűtőket és fagyasztókat minimum 12 fokos helyiségben kell tárolnunk, ugyanis csak ilyen hőmérsékletben tudnak megfelelően működni.

Ön megfelelő helyen tárolja a hűtőszekrényét, fagyasztóját? Esetleg egyéb működési probléma lépett fel a fagyasztás, hűtés során? Cégünk a háztartási gépek szervize, így hűtőproblémával is nyugodtan fordulhatnak hozzánk!

 

Miért fontos a mielőbbi javítás elromlott hűtő esetében?

Elromlott hűtőA modern kor fejlődése rohamszerű, és számtalan csodálatos megoldással kecsegtet. Azonban a jó öreg Murphy törvényével még egyik sem tud vetekedni, mert, ami elromolhat, az egy idő után bizony el is romlik.

Nincs ez másként a hűtők világában sem. Háztartási gép szervizünkben számtalan esetben találkoztunk már meghibásodott hűtővel, azonban, ami elromlott, még nem biztos, hogy rossz is!

A háztartási gépek szervizelése nem egyszerű feladat és minden esetben azonnali beavatkozást igényel! A hűtőkre ez különös tekintettel igaz, hiszen amellett, hogy élelmiszereink tárolására alkalmasak, az épen tartásukban is nagy szerepet játszanak. Emellett a hűtőgép meghibásodása a fagyasztó azonnali leolvadásához vezet, mely rossz elvezetés esetén akár elektromos kisülést is eredményezhet. Tehát mindenképpen fontos, hogy a hiba észlelését követően áramtalanítsuk hűtőgépünket, és hívjunk szakértő segítséget mielőbb!

Ha elromlott hűtője, vagy egyéb háztartási gépe, hívja bizalommal szervizünket!

 

Hogyan tartsuk karban hűtőnket néhány egyszerű lépésben?

háztartási gép szervizelésA hűtőszekrény mindennapi használatnak van kitéve, ezáltal gyakrabban előfordulhatnak vele problémák, meghibásodások. Főként abban az esetben, ha nem figyelünk eléggé oda a rendszeres karbantartásra. Ha odafigyelünk a hűtő tisztán tartására, akkor rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg, hiszen így nem kell háztartási gépünket szervizbe vinni.

Néhány fontos tanács, ami segít megőrizni hűtőnk hosszantartó működését és ezáltal elkerülni a háztartási gép szervizelését:

  • Ügyeljünk arra, hogy minél kevesebb por jusson a hűtő azon részeire, ahol működésért felelős alkatrészek vannak. Ezt könnyen elkerülhetjük rendszeres takarítással. Azonban fontos, hogy ne vegyszeres törlőkendőt használjunk a tisztításhoz.
  • A hűtőszekrény leengedésével is számos problémát megelőzhetünk. Ha a hűtőnket ritkán olvasztjuk le, a fagyasztó eljegesedhet. Kapcsoljuk ki a gépet, nyissuk ki az ajtaját és várjuk meg, míg a jeges részek kiolvadnak. A modernebb gépeknél azonban használhatjuk a kiolvasztó funkciót, amivel még gyorsabb a művelet.

Amennyiben még is problémát észlel hűtőjén, keresse fel háztartási gép szervizünket, ahol minden problémát megoldunk!

Share Button
Facebook
Google+